Vrienden vragen mij dikwijls of ik als recruiter tijdens het zomerseizoen ook regelmatig met de beentjes omhoog, rugleuning hellend naar achteren en handen in de nek een schoonheidsslaapje kan doen… Mijn antwoord luidt dan over het algemeen: jazeker! Het is zomer, dus terrasweer! Zowel opdrachtgevers als kandidaten gebruiken deze periode om er weer lekker tussenuit te gaan. Ik merk dat ook. Het is komkommertijd!

Echter kan ik mij deze rust niet echt permitteren. In onze branche ligt de concurrent op de loer en wordt er in de huidige economie vaak en van vele kanten aan (goede) kandidaten getrokken. Als werving- en selectiebureau voor vastgoed- en financieel professionals zitten wij regelmatig aan tafel bij opdrachtgevers die de paniek nabij zijn. “Hoe kan het dat niemand reageert op mijn vacature terwijl wij het mooiste beroep van de wereld hebben?” luidt dan de vraag. Een goede vraag, en meestal betekent het dat dan dat wij weer aan de slag mogen.

Ondanks het grote directe kandidatenbestand bij PlaatsMe en een enorme bereik via social media bestaat ons werk toch hoofdzakelijk uit headhunting, en dat is een tijdrovende activiteit. Als wij dan uiteindelijk de goede kandidaat voor de vacature hebben gevonden is het minstens zo belangrijk de vacature aan de kandidaat te kunnen “verkopen”.

Een vraag die ik opdrachtgevers daarom vaak stel is: “Waarom wil een werknemer eigenlijk bij jouw bedrijf werken?“. Heb je er al eens over nagedacht om deze vraag aan je personeel te stellen? Het zou zomaar kunnen dat hier hele interessante en belangrijke punten uit naar voren komen. Met goed personeel is het eigenlijk net als met klanten; het is een uitdaging om ze te krijgen, maar meestal nog uitdagender om ze te behouden.

Misschien een mooie overdenking als je toch met de benen omhoog achter het bureau de dagen tot aan de vakantie aan het aftellen bent.

Ik wens iedereen een heerlijke zomer! En weet, ook tijdens de vakantie staat bij ons de deur gewoon open!

Bas van Ettinger

Deel deze vacature