PlaatsMe bemiddelt als werving en selectiebureau Makelaars en Financieel Adviseurs voor opdrachtgevers door heel Nederland.

Als Makelaar of Financieel Adviseur heb je natuurlijk commerciële vaardigheden. Maar kun jij ook jezelf ‘verkopen’?

Bij PlaatsMe kun je je eigen videopitch opnemen om jezelf te presenteren en om in het kort je vaardigheden voor het voetlicht te brengen.

Zowel Makelaars als Financieel Adviseurs zijn mensen met commerciële vaardigheden. Deze vaardigheden zullen zij bijna dagelijks aan de dag moeten leggen. De Makelaar zal tegenwoordig, naast verkopen, meer acquisitie moeten plegen, aangezien de voorraad huizen aan het opdrogen is. De Financieel Adviseur zal (nog meer) moeten luisteren naar ‘haakjes’ in het adviesgesprek, want op het gebied van hypotheken zijn er nog maar ‘twee smaken’ over: annuïteiten en lineair.

In beide gevallen is de presentatie, houding en uiteraard vakkennis van doorslaggevend belang. Een zakelijke beslissing wordt voor het grootste gedeelte op emotie genomen dus voor zowel de Makelaar als de Financieel Adviseur geldt dat zij de ‘gunfactor’ moeten hebben.

Maar hoe weet een opdrachtgever, jouw potentiële nieuwe werkgever, wat jouw houding is tijden een verkoopgesprek? Of hoe jouw presentatie is? Heb je überhaupt een gunfactor? De aanwezige vakkennis is makkelijk getoetst maar de ‘soft skills’ zijn lastiger in kaart te brengen.

Dienstverlening wordt steeds persoonlijker, ondanks of misschien juist wel dankzij de digitale ontwikkelingen. Social Media speelt hierbij een rol, waarbij je ziet dat een video meer bekijks trekt dan slechts een ‘platte’ tekst. Het is het ideale middel om in korte tijd jezelf of jouw dienst dan wel product voor het voetlicht te brengen. Makelaars laten in een video hun huizenpresentatie zien, Financieel Adviseurs leggen in korte video`s uit hoe hun dienstverlening er uit ziet.

PlaatsMe, matchmaker voor Makelaardij en Financiële Dienstverlening, maakt het kandidaten makkelijk door de mogelijkheid via de website (www.plaatsme.nl) een videopitch op te nemen. Dit is een waardevolle aanvulling op het papieren CV, omdat het een goed beeld schetst van de mens achter de vakkennis. Kandidaten krijgen hiermee de kans om meteen een goede eerste indruk achter te laten en ze kunnen door de videopitch laten zien dat zij bereid zijn om iets (meer) te doen voor hun gedroomde baan.

Omdat je een videopitch niet spontaan opneemt kunnen kandidaten door middel van een aantal ‘tips&tricks’ zich voorbereiden op het opnemen van de videopitch. Bijvoorbeeld: zie er verzorgd uit; bereid je pitch voor; kies een neutrale achtergrond; maak je pitch niet langer dan 1  minuut. Lukt het niet meteen de eerste keer? Geen punt, je kunt het opnieuw proberen.

Op deze wijze wordt er een drietrapsraket gecreëerd: het papieren CV van de kandidaat, gecombineerd met de videopitch en het face-to-face intakegesprek van minimaal een uur. Zo is PlaatsMe in staat kandidaten te helpen een goed beeld van hen als professional te schetsen.

Ook laat het zien dat we hiermee verder kijken dan alleen het CV; op zich is het al vreemd om iemand slechts op papier te beoordelen dus een persoonlijke videopitch voegt wat meer ‘menselijkheid’ toe.

Deel deze vacature